Ψηφιακό χειρόγραφο του Μιχαήλ Ραίριχ για τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.
Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν παραδώσει πολλά από τα δικαιώματα τους και βασικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, βασίζεται στην ανάγκη να κερδίσουμε το δικαίωμα χρήσης, χωρίς να είναι διαθέσιμο εκ των προτέρων σε όλους σε ίση βάση όπως θα έπρεπε να είναι.
Ξεκίνησα να το αλλάξω αυτό και τα τελευταία 18 χρόνια διαμόρφωσαν βαθιά την κατανόησή μου για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τι χρειάζεται για πραγματική αλλαγή που είναι προς το δημόσιο συμφέρον.
Ξεκίνησα την οικονομική μου καριέρα από το 2005, και πριν από 16 χρόνια όταν οραματιζόμουν τη Χρυσή Δραχμή κατά τη διάρκεια της Ελληνικής οικονομικής κρίσης, ίδρυσα τον Εκδότη Ηλεκτρονικού Χρήματος, το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς Έλληνες από τότε. Αυτή ήταν η αρχή της προσπάθειάς μου να κάνω κάτι να αλλάξω προς το καλύτερο το κόσμο γύρω μου. Μετά από αυτό ακολούθησαν πολλά παρόμοια, όπως οι σπουδές στα οικονομικά, η εφεύρεση του Gofer Coin, η διαχείριση δισεκατομμυρίων και φυσικά το πρελούδιο πριν από σχεδόν μια δεκαετία που οδήγησε τη ζωή μου στην εργασία για το καλό της κοινωνίας.
Κατά συνέπεια, έμαθα ότι για να αλλάξεις το χρηματοπιστωτικό σύστημα προς το καλύτερο πρέπει να προχωρήσεις τόσο βαθιά όσο να αλλάξεις ολόκληρη τη δομή και τη λειτουργία της κοινωνίας. Αυτό μου αποδείχτηκε αμέτρητες φορές σε όλο τον κόσμο, αλλά φυσικά κανένα γεγονός δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το δημοψήφισμα του 2015 στην Ελλάδα, όταν η βούληση του λαού καταπατήθηκε τόσο αυθάδη.
Όταν συνέταξα το 2020 το Σύνταγμα για τη Βρετανική Κοινοπολιτεία και διατύπωσα πώς θα έμοιαζε μια καλύτερη κοινωνία, δηλαδή μια κοινωνία που βασίζεται στην έμπνευση για δημιουργία και όχι στην ανάγκη επιβίωσης και μια κοινωνία που είναι αυτοδιοικούμενη σε αντίθεση με την κυβερνητική από λίγους, διαρθρώνεται σε μία από τις αρχές δημιουργικής κοινωνίας (αρχή 14) η έννοια της οικονομικής σταθερότητας που περιλαμβάνει την οικονομική ευημερία, η οποία με τη σειρά της περιλαμβάνει προστατευόμενα δικαιώματα στο εισόδημα και συνεπώς το δικαίωμα στην οικονομική ένταξη.
Αυτά τα δικαιώματα θα ενσωματωθούν στη συνέχεια σε μια πιο εθνική βάση, για παράδειγμα στην περίπτωση της Ουκρανίας, αυτά είναι τα Δικαιώματα του Πολίτη της Βρετανικής Ουκρανίας.
Τα τελευταία 3 χρόνια ως Πρόεδρος της Βρετανικής Τράπεζας Τεχνολογίας και σε συνεργασία με κεντρικές τράπεζες έχω αφιερώσει χρόνο στην ανάπτυξη του οράματος ενός νέου τραπεζικού κόσμου με έμφαση στην ελευθερία, τη δημιουργία ευκαιριών και την οικονομική ένταξη. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά αυτό που έχει ονομαστεί ως Commonwealth Banking και τα διάφορα συστήματα πληρωμών του που τώρα ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο λίρες στερλίνας.
Για παράδειγμα, αναπτύξαμε το Παγκόσμιο Δίκτυο Πληρωμών των Λαών ως ένα αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμών που βασίζεται σε σχέσεις μεταξύ πραγματικών ανθρώπων που σημαίνει ότι είναι ένα είδος de-facto εναλλακτικής λύσης στο τραπεζικό σύστημα. Και σε αυτό το δίκτυο έχουμε δημιουργήσει το Κοινοπολιτειακό Πορτοφόλι (Commonwealth Wallet) που δεν έχει περιορισμούς οποιασδήποτε μορφής, και δηλώνουμε ότι η πρόσβαση σε υπηρεσίες πληρωμών είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα σε μια αυτοδιοικούμενη κοινωνία που βασίζεται στη δημιουργική ιδεολογία - μια πρακτική εφαρμογή της οικονομικής ένταξης.
Τη στιγμή που γράφω εδώ, έχω επίσης επικεντρωθεί εκ νέου στην Ουκρανία και στο RIT έχουμε ανακοινώσει το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Κατοικιών που χρηματοδοτείται από το ταμείο Financial Freedom το οποίο με τη σειρά του χρηματοδοτείται από εμένα για να παρέχει την ευκαιρία αρχικά στους πολίτες της Ουκρανίας να βγάλουν χρήματα από την κατοικία τους. Θα δημιουργήσουμε επίσης τοπικές επιτροπές στην Ουκρανία για διάφορα θέματα για να προωθήσουμε τη βούληση του λαού. Ο ιστότοπος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Ραίριχ θα ενημερωθεί με λεπτομέρειες.
Στο εξής θα γράφω συχνά στο παρόν για τα θέματα των οικονομικών και της τεχνολογίας, καθώς και θα καλύπτω ορισμένες από τις ενέργειες και τις προσπάθειές μου σε όλο τον κόσμο.